Linkbuilding

Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) om websites hoger in Google te laten scoren. Met linkbuilding zorgt u ervoor dat externe websites naar uw website linken. Hoe meer inkomende links van betrouwbare en gezaghebbende domeinen, hoe sterker uw domein wordt. Linkbuilding is een van de diensten die wij aanbieden als onderdeel van een complete online groeistrategie voor uw bedrijf.

User ratingUser ratingUser ratingUser ratingUser rating
Wij krijgen een 5.0 op Google

Gratis linkbuilding check

Krijg inzicht in de kansen van linkbuilding voor uw bedrijf.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Wat kan jij van ons verwachten?

Een uitgebreide gratis SEO-check van uw huidige site prestaties. Geen standaardmethode, maar een strategie op maat voor uw bedrijf.
Tweewekelijkse gesprekken en maandelijkse rapportage van resultaten en kansen. Structuur in samenwerking, waarbij focus en doelen duidelijk zijn.
Hoge kwaliteit SEO diensten van experts die voortdurend streven naar verbetering. Vriendelijke, snelle en proactieve communicatie die nuttig is.
Sterke focus op de groei van uw bedrijf en niet alleen op individuele online marketing kanalen. Kortom: wij zijn de online digitale marketingafdeling van uw bedrijf.
Dashboard mockup
Brandocean Logotype Black

Linkbuilding

Linkbuilding: waarom is het belangrijk?

Door externe links naar uw website te verkrijgen, krijgt Google signalen dat anderen u aanbevelen. Elke externe link van een betrouwbaar domein, kan worden gezien als een aanbeveling. Al deze positieve aanbevelingen (en dus positieve signalen aan Google) dragen bij tot de waarde en betrouwbaarheid van uw eigen site. Hoe beter dit is, hoe beter de site zal scoren in zoekmachines zoals Google. Naast zoveel mogelijk links is ook de kwaliteit van de links erg belangrijk.

Interne linkbuilding

Naast externe linkbuilding is er ook interne linkbuilding. De linkstructuur van uw eigen website moet in orde zijn. Met interne linkbuilding kun je de waarde van pagina's onderling beter verdelen op de website. Zo kun je door het plaatsen van interne links bijvoorbeeld meer waarde geven aan een belangrijke pagina. U kunt door het plaatsen van uitgaande links binnen uw eigen domein beïnvloeden welke pagina's binnen uw website moeten ranken voor bepaalde zoekwoorden.

Wat is domein autoriteit?

Domein autoriteit is de waarde waarmee u kunt meten hoe uw website scoort ten opzichte van concurrenten op basis van uw linkprofiel. Linkbuilding is hierbij een factor die de autoriteit van uw domein grotendeels beïnvloedt. Het aantal links en de waarde van de links zijn zo'n belangrijke SEO-factor dat linkbuilding niet mag ontbreken in uw SEO-strategie.

Hoe ziet de samenwerking met ons eruit?

Wilt u kwalitatieve linkbuilding voor uw website, maar wilt u het niet zelf doen? Dan kunt u het aan ons uitbesteden. Wij hebben jarenlange ervaring en hebben een grote database met linkpartners opgebouwd. Daarnaast zijn wij in staat om op strategisch niveau met u mee te denken.

Linkbuilding tools

Bij SEO en linkbuilding maken we gebruik van verschillende tools, zoals de Moz Toolbar, Semrush, Cognitive SEO en AHrefs. Dit doen we zodat we altijd een zo goed mogelijk onderbouwde backlink analyse kunnen geven. Door met verschillende tools te meten en de resultaten te vergelijken, zijn we zeker van wat we meten en kunnen we beter adviseren over een natuurlijk linkprofiel.

Analyse

Om tot een goede linkbuilding strategie te komen is het belangrijk om uw huidige linkprofiel in kaart te brengen. Met een backlink analyse brengen we alle backlinks naar uw website in kaart. Daarnaast analyseren we schadelijke links, die we vervolgens aan Google voorleggen om te negeren. Hierbij letten we op de kwaliteitsrichtlijnen van Google en diverse indicatoren die van belang zijn voor een verdeling van een natuurlijk linkprofiel. In eerste instantie is het altijd mogelijk om een gratis backlink analyse aan te vragen met een gratis advies en enkele linkbuilding tips.

Naast de backlink analyse voeren we een concurrentieanalyse uit. We kijken onder andere welke links de concurrentie heeft en hoe de concurrentie deze links verdeeld. We gebruiken de sterke punten van jouw concurrenten voor jouw strategie.

Linkbuilding strategie

Bij linkbuilding is een goede linkbuilding strategie belangrijk. Op basis van de backlinkanalyse en concurrentieanalyse worden de verbeterpunten van het linkprofiel in kaart gebracht. Deze leiden tot een op maat gemaakte linkbuilding strategie voor uw website. Het is belangrijk om linkbuilding op de juiste manier te doen, zodat uw website niet het risico loopt om een zogenaamde penalty van Google te krijgen.

Websites krijgen sancties wanneer ze veel backlinks verkrijgen op een oneerlijke, niet-organische manier. Deze slechte backlinks hebben een negatieve impact op de domeinwaarde van uw website. Daarom richten wij onze strategie altijd op natuurlijke linkbuilding en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, zodat het echt bijdraagt aan verbeteringen in posities in Google.

Strategie bepalen

Bij het bepalen van de linkbuildingstrategie wordt gekeken naar het soort links dat uw site "nodig heeft". Te allen tijde moeten het relevante links zijn. Relevante backlinks komen van websites die schrijven over onderwerpen (topics) die passen bij uw producten of diensten. Wanneer externe partijen naar uw website linken, is er ook een onderscheid te maken in het soort inkomende links. Zo zijn er nofollow en dofollow links, branded en commerciële anchor teksten, en kunnen ze linken naar uw homepage of naar een diepere pagina. Tijdens de eerder genoemde analyse onderzoeken we wat uw domein nodig heeft en in de strategie wordt uitgewerkt hoe we daarop inspelen.

Uitvoeren van linkbuilding

Op basis van de strategie gaan we aan de slag voor jouw website. Dit doen we door verschillende soorten backlinks in te zetten, zoals het schrijven en creëren van relevante content, waaronder artikelen, infographics en skyscrapers die op andere websites met een hoge autoriteit worden geplaatst. Merkvermeldingen en het doen van onderzoek zijn ook manieren van linkbuilding die wij uitvoeren. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren een grote database opgebouwd van betrouwbare linkpartners.

Naast linkbuilding inspanningen en het plaatsen van goede content met interne links, monitoren en optimaliseren wij voortdurend het linkprofiel. Hierdoor kunnen we altijd op het juiste moment schakelen en proactief advies geven. Wij vinden het belangrijk om linkbuilding op een goede manier uit te voeren, zodat we er samen met u voor kunnen zorgen dat de positie in Google verbetert.

Disavow Tool

Als een website in het verleden veel slechte backlinks heeft ontvangen, is het raadzaam deze te melden in de disavow tool van Google Search Console. Sinds de Google Penguin update worden pagina's met schadelijke backlinks gedevalueerd. Dit betekent dat uw website door slechte backlinks lager op de pagina met zoekresultaten komt te staan.

SEO-strategie

Na het uitvoeren van de analyses hebben we inzicht in de kansen en obstakels voor uw website. Om de resultaten van de SEO campagne goed te kunnen meten, is het belangrijk dat de juiste tools worden ingesteld. Hiervoor zorgen wij ervoor dat onder andere Google Search Console en Google Analytics goed worden ingesteld.

In maandelijkse sprints werken we aan het oplossen van obstakels en het verbeteren van uw website. Daarnaast optimaliseren we de campagne en spelen we in op kansen om meer groei in organisch verkeer te realiseren.

+122 snelgroeiende bedrijven vertrouwen op brandocean

Niemand kan ons beter omschrijven dan de klant zelf.
"Wij hebben vrij vroeg in het stadium van ons bedrijf gekozen deze taken uit te besteden zijn meer dan tevreden met de geboekte resultaten en plannen die we steeds samen maken voor de toekomst."
"De absolute ‘hands on’ mentaliteit van brandocean bevalt ons meer dan uitstekend. Elke maand worden de ‘next steps’ besproken en lijkt het alsof zij werkzaam zijn bij ons. 24/7, niks is ze te gek."
"Sinds onze samenwerking zijn wij explosief gegroeid en dat uit zich met name in onze omzetgroei van 267% in 2020. Wij zijn van plan om te blijven werken met brandocean"
"De mensen die bij brandocean werken zijn enthousiast, kunnen altijd snel schakelen en meedenken/bedenken van leuke campagnes die aansluiten bij onze bedrijfsfilosofie. Ik kan ze iedereen aanraden, we zijn zelf al jaren trouwe klant."
"Als je opzoek bent naar een partij die je aan de hand kan meenemen in de wondere wereld van het online spectrum is brandocean de perfect partij."
"Top service en resultaat! Uitstekende communicatie en behulpzaamheid om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen op het gebied van social advertising en content creatie!"
"Afgelopen 2 jaar een intensieve en duurzame relatie opgebouwd met brandocean. Vanaf dag 1 voelt de samenwerking alsof we collega’s zijn."
"Zeer betrokken, resultaatgerichte manier van werken en hoog performance level. Als ik een zesde ⭐️ kon geven als waardering dan hadden ze die zonder enige twijfel gekregen!"
"Uitstekende communicatie en behulpzaamheid om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen op het gebied van social advertising en content creatie!"
""Aanvraag gedaan voor de ontwikkeling van een nieuwe website en binnen een week ontving ik de eerste concept pagina`s al met een super design.  Door het persoonlijke contact worden wensen en behoeftes direct vertaald naar de nieuwe website."