SEO-copywriting

Om ervoor te zorgen dat zowel Google als consumenten de informatie vinden die ze zoeken, optimaliseren en schrijven we goede copy gericht op SEO. Met een gratis analyse geven we inzicht in de SEO optimalisaties voor uw content.

User ratingUser ratingUser ratingUser ratingUser rating
Wij krijgen een 5.0 op Google

Gratis SEO check

Krijg inzicht in de kansen van SEO voor uw bedrijf.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.

Wat kan jij van ons verwachten?

Een uitgebreide gratis SEO check van uw huidige site prestaties. Geen standaardmethode, maar een strategie op maat voor uw bedrijf.
Tweewekelijkse gesprekken en maandelijkse rapportage van resultaten en kansen. Structuur in samenwerking, waarbij focus en doelen duidelijk zijn.
Hoge kwaliteit SEO diensten van experts die voortdurend streven naar verbetering. Vriendelijke, snelle en proactieve communicatie die nuttig is.
Sterke focus op de groei van uw bedrijf en niet alleen op individuele online marketing kanalen. Kortom: wij zijn de online digitale marketingafdeling van uw bedrijf.
Dashboard mockup
Brandocean Logotype Black

SEO-copywriting

SEO-copywriting: waarom is het belangrijk?

SEO copywriting is het schrijven van teksten die een website beter vindbaar maken in Google. Copywriting zelf is het schrijven van teksten en SEO staat voor Search Engine Optimization. Het schrijven van teksten die SEO gericht zijn maakt de pagina beter vindbaar in zoekmachines, zoals Google.

Als u wilt dat uw website gevonden wordt in Google voor bepaalde zoekwoorden, is het belangrijk dat deze zoekwoorden, op uw website voorkomen. Een manier om gevonden te worden op een specifiek zoekwoord is om een tekst te schrijven voor dit zoekwoord en deze als nieuwe pagina toe te voegen aan uw website. Een andere manier is om de inhoud van bestaande pagina's te herschrijven, waardoor bestaande zoekwoorden hoger in Google komen te staan.

Deze methode van SEO wordt SEO copywriting genoemd. Bij SEO copywriting gaat het er natuurlijk om dat de klant op een prettige manier wordt geïnformeerd.

De voordelen van SEO copywriting zijn dus dat de pagina beter scoort in Google, dat potentiële klanten u eerder vinden en dat de lezers ook beter geïnformeerd zijn.

Hoe ziet de samenwerking met ons eruit?

Wij zijn in staat om op strategisch niveau met u mee te denken en uw content beter te laten ranken in Google. Door jarenlange SEO ervaring beschikken onze tekstschrijvers over de nodige kennis om de teksten op uw website beter vindbaar te maken.

Inhoudsanalyse & trefwoordonderzoek

Voordat we aan de slag gaan met het schrijven van SEO-teksten, doen we een inhoudsanalyse. Zijn de huidige teksten goed geoptimaliseerd voor Google en bieden ze de informatie die uw bezoeker zoekt? Ook verwerken we overtuigende technieken in de contentanalyse, zodat uw content bezoekers overtuigt om uw product(en) en/of dienst(en) te kopen. Om te bepalen op welke zoekwoorden de teksten moeten ranken, voeren we een zoekwoordenonderzoek uit.

SEO copywriting strategy

Voordat we beginnen met schrijven doen we een kick off. Tijdens deze kick off bespreken we uw aanpak, USP's, productenlijst, tone of voice en andere belangrijke informatie.

Nu we weten welke producten en diensten belangrijk zijn en op welke zoekwoorden we gevonden willen worden, kunnen we een content strategie gaan bepalen. We bepalen in de strategie welke producten of diensten prioriteit hebben. Ook bepalen we de quick wins.

Bij concurrentieanalyse kijken we welke concurrenten het goed doen in de organische (onbetaalde) resultaten van Google. Op welke zoekwoorden worden zij gevonden, maar u niet? En andersom? Ook kijken we naar de teksten op hun websites, zodat we weten waar voor u nog kansen liggen.

SEO-copywriting

Als we alle informatie hebben verzameld, gaan we aan de slag met het schrijven van SEO-vriendelijke teksten. We schrijven de teksten op basis van uw tone-of-voice. Met behulp van eigen SEO copywriting tools schrijven we optimale teksten die uw pagina's beter laten scoren in Google. We zorgen ervoor dat de teksten een hoge Content Performance Score hebben, zodat ze een grotere kans hebben om goed te scoren in Google.

+122 snelgroeiende bedrijven vertrouwen op brandocean

Niemand kan ons beter omschrijven dan de klant zelf.
"Wij hebben vrij vroeg in het stadium van ons bedrijf gekozen deze taken uit te besteden zijn meer dan tevreden met de geboekte resultaten en plannen die we steeds samen maken voor de toekomst."
"De absolute ‘hands on’ mentaliteit van brandocean bevalt ons meer dan uitstekend. Elke maand worden de ‘next steps’ besproken en lijkt het alsof zij werkzaam zijn bij ons. 24/7, niks is ze te gek."
"Sinds onze samenwerking zijn wij explosief gegroeid en dat uit zich met name in onze omzetgroei van 267% in 2020. Wij zijn van plan om te blijven werken met brandocean"
"De mensen die bij brandocean werken zijn enthousiast, kunnen altijd snel schakelen en meedenken/bedenken van leuke campagnes die aansluiten bij onze bedrijfsfilosofie. Ik kan ze iedereen aanraden, we zijn zelf al jaren trouwe klant."
"Als je opzoek bent naar een partij die je aan de hand kan meenemen in de wondere wereld van het online spectrum is brandocean de perfect partij."
"Top service en resultaat! Uitstekende communicatie en behulpzaamheid om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen op het gebied van social advertising en content creatie!"
"Afgelopen 2 jaar een intensieve en duurzame relatie opgebouwd met brandocean. Vanaf dag 1 voelt de samenwerking alsof we collega’s zijn."
"Zeer betrokken, resultaatgerichte manier van werken en hoog performance level. Als ik een zesde ⭐️ kon geven als waardering dan hadden ze die zonder enige twijfel gekregen!"
"Uitstekende communicatie en behulpzaamheid om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen op het gebied van social advertising en content creatie!"
""Aanvraag gedaan voor de ontwikkeling van een nieuwe website en binnen een week ontving ik de eerste concept pagina`s al met een super design.  Door het persoonlijke contact worden wensen en behoeftes direct vertaald naar de nieuwe website."